G-HX4HJCY1S9
top of page

ALLA HJÄRTANS DAG


Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag infaller som bekant den 14 februari. Denna berömda dag är inget för mig dock. Jag ser liksom inte poängen med det. Kanske beror det på att jag inte är särskilt romantiskt lagd. Det kan ju vara okej eller inte som många saker här i livet. Jag tycker faktiskt att alla hjärtans dag mest är kommersiellt trams. Affärerna blomstrar då man ska köpa blommor och presenter till sin käresta. Älskar man någon så ska denna dag inte ens behövas tycker jag.


ALLA HJÄRTANS DAG SYFTE


Syftet med denna dag är ju att visa lite romantik eller uppskattning. Det var knepigt när jag hade förhållande om man skulle ge eller inte. Därför att själv så brukade jag få blommor. Jag kände mig nästan tvingad att ge något tillbaka. En faktor som jag avskyr. Det där att känna sig tvingad till något. Förvisso så kan det ju vara trevligt med blommor tycker jag. Men jag är ingen romantiker. Snarare saklig som gillar svart på vitt. Som escort så ska man nog inte vara för romantisk heller anser jag.


LITE HISTORIA BAKOM


Utbytet av kärleksbrev på Alla hjärtans dag har en rik historia som går tillbaka till den uråldriga traditionen att skicka alla hjärtans kort. En sed som har utvecklats avsevärt under århundraden. Ursprunget till alla hjärtans kort kan spåras till den legendariska gestalten Saint Valentine. Enligt legenden så ska han ha skickat den första "valentin"-hälsningen själv när han satt i fängelse. Denna handling av kärlek och trots mot dekretet som förbjöd soldater att gifta sig tros ha skapat prejudikatet för utbyte av kärleksbrev och kort. Med tiden har denna praxis blivit en central del av alla hjärtans dag-firande, som symboliserar uttrycket av kärlek och tillgivenhet.Alla hjärtans dag

MODERNA TRENDER


Framväxten av digitala uttryck för kärlek genom sociala medier och meddelandeappar har förändrat hur vi kommunicerar vår kärlek på Alla hjärtans dag. Borta är dagarna med handskrivna kärleksbrev och kort som det primära sättet att uttrycka kärlek. Istället har digitala plattformar blivit den nya normen. Sociala medier tillåter en offentlig kärleksförklaring. Medan meddelandeappar erbjuder ett mer privat och omedelbart sätt att förmedla uppriktiga meddelanden. Denna digitalisering av kärleksuttryck överensstämmer med den bredare trenden att öka beroendet av digital kommunikation i våra dagliga liv. Det framhåller av den växande betydelsen av att navigera i personliga kontakter i en digital era. Lättheten att skicka en kärleks-emoji, dela ett romantiskt inlägg visar hur tekniken underlättar uttrycket av kärlek i dagens digitala tidsålder.

98 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page