top of page

ATT VARA BISEXUELL


Att vara bisexuell

Att vara bisexuell är precis som det låter. Man gillar även det motsatta könet. Ibland så får jag frågan om trekant med par men tackar nej. Hellre då trekant med två män.Jag är definitivt inte bisexuell och vill inte vara med en kvinna. Tanken attraherar mig inte ett dugg. Många escorter är emellertid bisexuella vad jag har förstått och läst. Det är svårt att få en exakt siffra på hur många människor som är bisexuella. Man kan uppskatta att cirka 6% av befolkningen är det. Sedan om det är okej eller inte är ju upp till varje person att bedöma,


ATT VARA BISEXUELL OCH MYTER


1. Det är inte automatiskt 50/50.


Bara för att man är bi så behöver man inte dejta/ligga med lika många av varje kön. Precis som varje straight person inte ligger med alla hen har varit attraherad av. Man behöver inte ens ha varit med fler kön än ett.

Du kan vara bisexuell utan att ha legat med en kvinna. Eller en man. Eller en hen. Du är inte mindre bi bara för att du just nu råkar vara kär i någon av motsatt. Det är vad du känner inuti dig och som du identifierar med som räknas.


2. Nej, inte alla av oss älskar trekanter.


Bara för att vi råkar vara attraherad till fler kön än ett, så betyder det inte automatiskt att man vill ligga med alla samtidigt.


3. Men vissa gör det.


Precis som alla andra människor, oavsett sexuell läggning! Det är en individuell grej, inte något som är kopplat till ens läggning.


4. Det handlar inte om att vi inte har "bestämt oss" än.


Det här är ett klockrent exempel på att bisexuellas läggning ses ner på och att vi människor alltid förväntas välja "en sida". Vadå, så man kan inte tycka om pizza OCH hamburgare? Jo, det kan man. Det går faktiskt att känna flera saker samtidigt.


5. Det är inte en "gateway-läggning" på vägen mot homosexualitet.


"Jaha, är hen bisexuell.. Jag ger hen 6 månader till hen vågar komma heeeela vägen ut."

Det här är en väldigt vanlig myt, att man säger att man är bisexuell för att man inte riktigt vågat erkänna än att man är gay.


6. Det är inte mer sannolikt att bisexuella är otrogna.


Visste du att det finns forskning som visar att människor (både straighta och heteros) tror att bisexuella oftare är otrogna? Ja, det verkar vara en myt som många tror på. Men jag har inte hittat någon forskning som visar att så är fallet, så då utgår vi ifrån att alla är lika mycket otrogna som precis alla andra.


7. Det är inte en "trend".


I fall det verkar vara en trend så beror det mest på att vi äntligen vågar komma ur garderoben och ta lite mer plats.

Just för att vi ständigt stöter på myter och fördomar från alla håll och kanter.

Men det är lugnt, vi vet vad vi är.


8. Det finns flera kön än två.


Och någon som är bisexuell kan bli kär eller sexuellt attraherad av alla. Eller bara män och kvinnor. Eller oftare kvinnor än män. Eller någon som är icke-binär. Kanske är man kär i någon som är kvinna men som föddes kille, eller åt andra hållet.

I slutändan blir man kär i människor. Eller kroppar. Eller whatever. Det ända som är helt säkert är att man inte bara tycker om ett enda kön. Sedan så finns det ju de som har asexuell som läggning.

81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page