G-HX4HJCY1S9
top of page

INLÄGG VÅLD MOT KVINNORInlägg våld mot kvinnor

Inlägg våld mot kvinnor handlar detta om. Jag försöker hålla min blogg informativ och intressant på samma gång. Jag skulle kunna skriva erotiska historier. Eller berätta om mina erfarenheter som sexig escort. Om världens äldsta yrke. Som jag mest har gjort. Men mitt mål är inte så enkelt och dumt. Jag skulle vilja uppmärksamma er också på befintliga sociala problem, som är viktiga och skulle kunna lösas om vi alla gör vårt för att minska våld och brutalitet. Jag är själv kvinna och jag kan föreställa mig hur jobbigt det är för många andra kvinnor där ute som utsätts för en daglig dos av våld. Sexuellt eller annat våld är ett brott och det finns inget sätt att rättfärdiga en sådan handling mot en annan människa.
Inlägg våld mot kvinnor


Inlägg våld mot kvinnor


När jag läser förödande nyheter om inhemsk eller annan brutalitet får det mig att tänka. Varför måste vi vara grymma mot varandra? Varför drar vi fördel på de mindre lyckligt lottade, mindre starka eller mindre kraftfulla? Det finns fortfarande en betydande grad av aggression mot kvinnor och flickor över hela världen, och i vissa länder är det till och med lagligt. Tyvärr erkänns inte våldtäkt i hemmet på vissa ställen som brott, därför straffas det inte. Tyvärr fortsätter våldet mot kvinnor och flickor på oroväckande höga nivåer trots betydande framsteg när det gäller jämställdhet mellan könen.


INLÄGG VÅLD MOT KVINNOR FÖRBLIR
Men sexuellt våld förblir en global epidemi varnade en rapport. Den citerade data som visade att 35 % av kvinnorna rapporterar fysiskt eller sexuellt våld under sin livstid. Och trots en ökning av lagar mot våld i hemmet saknas ofta genomförandet av sådan lagstiftning. Dessutom finns fortfarande lagar som begränsar kvinnors rättigheter, konstaterade rapporten. Våldtäkt inom äktenskapet är fortfarande lagligt i många länder.

Andra rapporter lyfter också fram andra områden av oro. Till exempel behöver mer arbete göras för att minska HIV-infektioner hos kvinnor, som är nästan dubbelt så många som 1995, särskilt bland ungdomar och unga kvinnor. Dessutom vill mer än 220 miljoner kvinnor runt om i världen använda moderna preventivmedel men saknar ofta tillgång.

64 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page