top of page

SEX UNDER GRAVIDITETSex under graviditet

Sex under graviditet är inte farligt för det blivande barnet. Däremot påverkas de sexuella känslorna under graviditeten i olika riktningar. För vissa ändras även sexlivet för gott långt efter barnet har kommit. När det kommer till sex under graviditeten finns det ofta missuppfattningar och oro över dess inverkan på det framtida barnet. Men låt mig försäkra dig om att det inte är farligt för det ofödda barnet att delta i sexuell aktivitet under graviditeten. Man kan exempelvis ha sex och ställningar som gör det skönt för båda. Faktum är att många sjukvårdspersonal uppmuntrar det som ett hälsosamt sätt att upprätthålla intimitet och kontakt med din partner. Även om säkerhetsaspekten är viktig att ta itu med, är det lika viktigt att erkänna förändringarna i sexuella känslor som kan uppstå under graviditeten. Varje kvinnas upplevelse är olika, och hormonella fluktuationer kan påverka attityder till sex och lust i olika riktningar. För vissa blivande mödrar kan deras lust efter sex öka på grund av ökad känslighet och blodflöde till bäckenområdet. Dessa förändringar kan resultera i intensifierad njutning och en nyfunnen känsla av befrielse. Å andra sidan kan vissa kvinnor uppleva en minskning av libido eller uppleva vissa positioner obekväma när deras kropp genomgår fysiska omvandlingar.


SEX UNDER GRAVIDITET OCH KOMMUNIKATIONEN


Det är viktigt för båda parter att kommunicera öppet om sina önskningar och bekymmer under denna tid. Att förstå varandras behov kan leda till en djupare nivå av anknytning och intimitet under hela graviditetsresan. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att dessa tillfälliga förändringar i sexuella känslor inte definierar ens långsiktiga sexliv efter att barnet har kommit. I vissa fall upptäcker par att deras sexliv faktiskt förbättras efter att ha blivit föräldrar. Den delade erfarenheten av att föra nytt liv till världen kan skapa ett starkare band mellan partners, vilket leder till en förnyad känsla av passion och äventyr. I slutändan, om du väljer att delta i sexuell aktivitet under graviditeten eller föredrar andra former av intimitet är helt upp till dig och din partner. Det är avgörande att inte bara prioritera fysisk säkerhet utan även känslomässigt välbefinnande under denna omvälvande period. Så släpp alla bekymmer eller stigmatiseringar kring sex under graviditeten. Omfamna öppen kommunikation med din partner, var anpassad till dina egna önskningar och gränser, och kom ihåg att varje pars resa är unik. Tillsammans kommer ni att navigera i detta vackra kapitel i era liv och skapa ett tillfredsställande och tillfredsställande sexliv, även långt efter att barnet har kommit.


 
SEX UNDER GRAVIDITET OCH UPPLEVELSER

Sexuellt så upplever många kvinnor att det är skönare med sex när de är gravida när det gäller att hantera känslor. Detta är för att slemhinnorna sväller och hormonhalterna stiger och gör så att man lättare blir våt. Bäst brukar det vara efter ungefär tre månader då illamåendet ofta försvunnit och innan kvinnan har blivit alldeles för stor. Det kan sent i graviditeten vara svårt att hitta någon bra ställning när magen är i vägen. I sluten av graviditeten kan det vara bra att vara lite försiktig med hårda stötar, dildos och andra sexleksaker. Normalt går det dock bra att använda vibrator / dildo när du är gravid och det går även bra att ha analsex. Tänk på renlighet och hygien bara.underkläder på escort med svart bakgrund


82 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page