top of page

TANTRA SEXUELL NJUTNINGpar i erotisk ställning

Tantra sexuell njutning och mindfulness. Många kopplar tantra till något sexuellt som man utför med sin partner, och visst kan man säga att tantra fokuserar på intimitet. Men det handlar lika mycket om mindfulness. Ordet tantra betyder expandera och sprida vilket beskriver det hela väldigt bra. Lite som i inlägget om de 5 bästa erogena zonerna.Det handlar nämligen om att få en djupare kontakt med sig själv och lämna självmedvetenhet, osäkerhet och oro bakom sig. Grunden ligger i andningen, som ska ge mer energi och ökad känslighet. Här är några övningar som man kan göra själv eller tillsammans med en partner.


  • Fokusera på andningen

Först och främst, hur andas man på rätt sätt? Att ta fem minuter om dagen och fokusera på din andning kan hjälpa dig stressa ner. Detta kan du göra på bussen eller på jobbet. Ta djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen.


  • Andas tillsammans med en partner

Denna övningen handlar om att lägga märket till hur din partner andas och på så vis skapa en connection till varandra.


  • Sitt mittemot varandra.

  • Andas långsamt in samtidigt och försök följa din partners rytm.

  • Försök att befinna er i nuet och fokusera på att hitta ett flow i er andning.

  • Upplev känslan i kroppen.


  • Ögonkontakt eller tantrisk meditation

Den här övningen kompletterar förra övningen då man fortsätter med samma andning, men nu lägger man fokus på ögonkontakten. Fortsätt andas enligt beskrivningen ovan, men se varandra i ögonen och håll kvar blicken.  • Liggande andningsövning

Lägg er nu med ansiktena mot varandra, på varsin sida av sängen. Fortsätt med er synkade andning och er inövade ögonkontakt som nu garanterat kommer kännas mer naturlig. Flytta lite närmare varandra. Ett steg i taget och känn efter vad som sker inuti kroppen.


  • Närvaro vid sex

Man kan ta dessa övningarna och använda innan eller under samt efter samlag. Självklart gör ni detta om båda känner sig bekväma med att testa. Ett tips är att välja en ställning som gör det enkelt för er att behålla ögonkontakten och andas långsamt tillsammans. Var öppen med din partner om hur det känns och berätta om någonting känns obekvämt. Jag har aldrig testad denna form men den verkar väldigt njutbar. Det blir liksom annorlunda med sex och ställningar.


"Du kan ge utan att älska, men du kan inte älska utan att ge."Ami Carmichael

137 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page