G-HX4HJCY1S9
top of page

TANTRA SEXUELL NJUTNINGTantra sexuell njutning

Tantra sexuell njutning och mindfulness. Många kopplar tantra till något sexuellt som man utför med sin partner, och visst kan man säga att tantra fokuserar på intimitet. Men det handlar lika mycket om mindfulness. Ordet tantra betyder expandera och sprida vilket beskriver det hela väldigt bra. Lite som i inlägget om de 5 bästa erogena zonerna.Det handlar nämligen om att få en djupare kontakt med sig själv och lämna självmedvetenhet, osäkerhet och oro bakom sig. Grunden ligger i andningen, som ska ge mer energi och ökad känslighet. Här är några övningar som man kan göra själv eller tillsammans med en partner.


  • Fokusera på andningen


Först och främst, hur andas man på rätt sätt? Att ta fem minuter om dagen och fokusera på din andning kan hjälpa dig stressa ner. Detta kan du göra på bussen eller på jobbet. Ta djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen.


  • Andas tillsammans med en partner


I sfären av tantra och parets erotik spelar andningsövningar en betydande roll för att förbättra intimiteten och fördjupa kopplingen mellan partners. En grundläggande aspekt av denna praxis är att lära sig hur man andas korrekt. Att bara ta fem minuter om dagen för att fokusera på din andning kan ha djupgående effekter på ditt allmänna välbefinnande och stressnivåer. Oavsett om du är på bussen eller på jobbet kan det hjälpa dig att stressa ner och odla ett lugn. Till att börja med, börja med att ta djupa andetag in genom näsan, låt luften fylla dina lungor. När du andas ut, släpp andningen långsamt genom munnen. Denna avsiktliga handling av djupandning syresätter inte bara din kropp utan hjälper också till att slappna av både ditt sinne och muskler. När du utövar tantra eller utforskar erotik med din partner, kan medvetna andningsövningar förstärka känslor och skapa en djupare känsla av anknytning. Genom att synkronisera ditt andetag med din partners, kan du skapa en harmonisk rytm som förstärker intimiteten och intensifierar känslor i kroppen. Kom ihåg att det tar tid och övning att bemästra korrekta andningstekniker. Börja med att ägna korta perioder varje dag för att enbart fokusera på medvetna andningsövningar. Med tiden kommer du att märka en ökad förmåga att reglera din andning och uppleva dess positiva effekter på både fysisk och känslomässig nivå. Genom att införliva dessa enkla men kraftfulla tekniker i din dagliga rutin kan du låsa upp nya dimensioner av intimitet med din partner samtidigt som du främjar en större medvetenhet om dig själv och kraften i andningen.


  • Ögonkontakt eller tantrisk meditation


Den här övningen kompletterar förra övningen då man fortsätter med samma andning, men nu lägger man fokus på ögonkontakten. Fortsätt andas enligt beskrivningen ovan, men se varandra i ögonen och håll kvar blicken.
  • Liggande andningsövning


Lägg er nu med ansiktena mot varandra, på varsin sida av sängen. Fortsätt med er synkade andning och er inövade ögonkontakt som nu garanterat kommer kännas mer naturlig. Flytta lite närmare varandra. Ett steg i taget och känn efter vad som sker inuti kroppen.


  • Närvaro vid sex


Man kan ta dessa övningarna och använda innan eller under samt efter samlag. Självklart gör ni detta om båda känner sig bekväma med att testa. Ett tips är att välja en ställning som gör det enkelt för er att behålla ögonkontakten och andas långsamt tillsammans. Var öppen med din partner om hur det känns och berätta om någonting känns obekvämt. Jag har aldrig testad denna form men den verkar väldigt njutbar. Det blir liksom annorlunda med sex och ställningar.


"Du kan ge utan att älska, men du kan inte älska utan att ge".

Ami Carmichael

164 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page