top of page

TYPER AV SPERMA


Typer av sperma

Typer av sperma finns det faktiskt för det skiljer sig från person till person. Jag har inget emot det förutom sperma i mun och ansikte. Där går gränsen. vart man vill spruta. Gärna på brösten däremot.Jag fattar liksom inte grejen att spruta ner någons. ansikte och tror att det är mest inspirerat av porrfilmer. Att ta det i munnen kan jag delvis förstå men jag är definitivt inte den typen. Jag är lite känslig vad jag stoppar i munnen och dess konsistens så nej det hade aldrig funkat. Men visst har jag provat när jag hade förhållande för länge sedan.


TYPER AV SPERMA MÄNGD


En utlösning är vanligtvis cirka 3-5 milliliter sperma (ungefär 1 tesked). Hur mycket som kommer ut kan variera beroende på om man nyligen haft utlösning och hur upphetsad man är.

Varje milliliter innehåller cirka 70-150 miljoner spermier. 


Om man inte har fått utlösning under en lång tid hinner könskörtlarna ofta producera mer vätska och mängden sädesvätska ökar då. Upp till 160 miljoner spermier bildas per dygn, vilket motsvarar ungefär 1 800 stycken per sekund.


Sperma bildas hela tiden och tar aldrig slut, hur många utlösningar du än har. Om man har haft flera utlösningar på kort tid kan volymen tillfälligt minska. 

UTSEENDET PÅ SPERMAN


Utlösningen kan vara genomskinlig, vit, grå eller gulaktig. Sperman kan vara tunn och vattnig, kletig eller ha små klumpar, och konsistensen kan variera.

Om utlösningen är röd, rosa eller brunröd kan det bero på att den innehåller blod.  Att ha blod i utlösningen någon enstaka gång är vanligt och inte något du behöver oroa dig för. Oftast beror det på att något litet blodkärl har spruckit. Skulle blod finnas i utlösningen upprepade gånger bör du uppsöka vård för att kontrollera om du kan ha någon sjukdom.


SMAK OCH LUKT


Spermans smak och lukt kan påverkas av vad du äter och dricker. Lukten på utlösningen beskrivs ofta som gräs eller tång. Det som luktar är ett ämne som heter spermin. Smaken är salt och lite metallisk, på grund av att den innehåller zink från prostatavätskan.


BRA MAT FÖR SPERMIEKVALITET


  • Ostron

Ostron är rika på mineralen zink som spelar stor roll för manlig fertilitet och mängden sperma. Så om du har möjlighet är det bra om du lägger till ca 50 gram ostron om dagen till din kost. Om du inte gillar ostron eller känner att de är för dyra kan du istället ta ett kosttillskott för din fertilitet. Se till att kosttillskottet har ett högt innehåll av zink och andra kraftfulla ingredienser som ökar din sperma och förbättrar kvaliteten helt naturligt.


  • Mörk choklad

Mörk choklad innehåller aminosyran arginin som är känd för sin förmåga att bosta spermavolymen och är därför ett utmärkt val för dig som oroar dig över om du har för lite sperma. Mörk choklad är också rikt på antioxidanter som bidrar till hälsosamma ägg och spermier. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler som kan störa testosteronnivån i kroppen och på så sätt leda till försämrad spermakvalitet. Så unna dig ett par rutor mörk choklad varje dag för att naturligt förbättra din sperma och fertilitet.


  • Vitlök

Vitlök innehåller två kraftfulla ämnen som bidrar till spermieproduktionen. Det innehåller selen som stärker spermiernas rörlighet och allicin som ökar blodflödet till fortplantningsorganen och skyddar spermierna från skada. En eller två vitlöksklyftor om dagen räcker för hälsosamma spermier.


  • Valnötter

Valnötter är fulla av kraft från omega-3 fettsyror och är något av det bästa du kan äta för att få mer sperma. Det är ett jättegott mellanmål som är enkelt att ha med sig i sin vardag och som ökar blodflödet till könsorganet för att naturligt bidra till hälsosamma spermier. Du kan också ha dem på dina frukostflingor eller strössla dem över en efterrätt. Andra bra källor till omega-3 är bland annat kyckling, lax och skaldjur.

141 visningar1 kommentar

Liknande inlägg

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
May 03
Rated 5 out of 5 stars.

Tittade precis återigen på Vanessas lilla film! Jättefin och eggande! Vanessa leker så fint med sig själv, väldigt väldigt sexigt! Vanessa visar upp sin härlighet väldigt nära och intimt! Jag blir mycket sugen på denna härliga kvinna!

Like
bottom of page