top of page

ORGASM OCH UTLÖSNING


Orgasm och utlösning

Orgasm och utlösning vad är det för skillnad egentligen kan man undra. Jag har alltid undrat hur det känns för en man att komma. En kvinna har det ju lättare det vet jag ju. Men mannens utlösning måste vara intensivare än kvinnans tror jag. Det känns så med mina kunder i alla fall och det ser verkligen skönt ut.Ibland så går det inte alls dock men det är samma för mig. Man kan ju ha det skönt ändå tycker jag. Men jag undrar hur mannen känner det när han inte kan komma. Jag tror nog att det kan vara ganska frustrerande.


ORGASM OCH UTLÖSNING 2 TYPERStandardorgasmen


Den ejakulatoriska orgasm är den absolut vanligaste av alla orgasmer, för den som har penis och har genomgått puberteten. På talspråk innebär en ejakulatorisk orgasm att man både når orgasm och att det kommer sperma – något som inte är en självklarhet. 

Man kan nämligen nå orgasm utan utlösning, och få utlösning utan att nå orgasm. Det beror på att orgasm och utlösning är två skilda saker. Vid en orgasm så upplever de flesta män en pulserande känsla och en serie sammandragningar i penis, prostatan och i bäckenbotten. Vid utlösning tömmer prostatan sin sädesvätska genom en ryggradsreflex. Eftersom utlösningen oftast kommer i samband med orgasmen så upplever många män att orgasm och utlösning är samma sak men det är det alltså inte. En man kan få orgasm utan att få utlösning eller ha utlösning utan att få orgasm.Retrograd ejakulation


Under en retrograd ejakulation sprutas inte sperman ur urinröret, utan åker istället in i urinblåsan. Trots att det kan låta som det, är tillståndet inte smärtsamt. 

Retrograd ejakulation beror på en försvagning i musklerna, eller nerverna i urinblåsans hals, som hindrar den från att stänga medan man kommer.


Innan man genomgått puberteten kan man nå orgasm utan att komma. Alltså kan man komma trots att det inte kommer någon sperma. Det är helt normalt och inget att vara orolig för. Om man kommit många gånger under en kort tid kan det också hända att man når orgasm utan utlösning.


ATT ÖKA ORGASMFÖRMÅGAN


  • Träna bäckenbotten

 Genom att träna dina bäckenbottenmuskler regelbundet så ökar du din förmåga at få orgasm och din orgasm kan bli mer intensiv.   


Gör så här Knip ihop slutmuskeln runt ändtarmen. Fortsätt knipa framåt runt urinröret, som om du skulle knipa av urinstrålen. Tänk dig att du lyfter bäckenbottenmusklerna uppåt och inåt. Knip på detta sätt i ca 5 sekunder och vila 5 sekunder. Upprepa mellan 5-10 gånger.


  •  Ha sex ofta

Ju oftare du har sex och får orgasm, desto bättre orgasmförmåga, eftersom muskelsammandragningarna du får vid orgasm är som en träning i sig.


  • Bygg upp den sexuella energin

Orgasm är en klimax och en urladdning som har byggts upp av sexuell energi. Den sexuella energin börjar cirkulera i kroppen när vi tänker på sex eller ser något som för tankarna till njutning. Genom att fantisera och fokusera på sex, din kropp och din njutning så bygger du upp den sexuella energin.


  •  Undvik !

Tankar som distraherar dig från din njutning eller får dig att bli orolig, för sådana tankar drar ner din sexlust och din sexuella förmåga.Orgasm och utlösning


OLIKA EROGENA DELAR


Precis som kroppens erogena zoner på en kvinna så är det samma för en man.


  • Ollonet

Ollonet är den känsligaste delen på hela kroppen. Det kan vara otroligt skönt att bli smekt, slickad eller sugen på och kring ollonet. Ollonet stimuleras också när du har omslutande sex, till exempel slidsamlag. Dessutom är strängen på undersidan av ollonet också känslig. En del gillar därför att bli slickade eller smekta där.

Exakt hur man tycker om att ollonet smeks eller slickas är olika från person till person. Att onanera är ett bra sätt att ta reda på vad just du gillar.


  • Förhuden

För många kan förhuden skapa mycket njutning. Du kan till exempel dra förhuden fram och tillbaka över ollonet när du onanerar, eller låta en partner göra det. Är du omskuren kan du använda saliv, olja eller kräm när du onanerar.

För många personer med förhud kan den vara en viktig del av njutningen när man har omslutande sex. Då kan den rulla fram och tillbaka över ollonet.


  • Strängen

Strängen som sitter på ollonets undersida är mycket känslig, både på dig som är omskuren och på dig som inte är det. Slick och smek på strängen kan alltså vara mycket skönt!


  • Skaftet

Även om toppen på kuken och ollonet är de känsligaste delarna kan det också kännas väldigt stimulerande att smeka, krama eller slicka på kukens skaft. Du eller din partner kan hålla om skaftet eller dra handen upp och ner längs det.


  • Pungen

Att stimulera pungen på något sätt kan kännas väldigt bra. Om du har sex med en partner kan partnern smeka, slicka eller suga på pungen, eller kanske hålla i eller krama om den samtidigt som hen suger eller smeker din kuk. Du kan också själv hålla om, smeka och krama pungen när du onanerar.
142 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page